Bloem en Blad Vakmanschap Studenten Lentiz laten zich inspireren door De Nachtwacht

Studenten Lentiz laten zich inspireren door De Nachtwacht

0

De opleiding Bloem & Design van Lentiz MBO Westland maakt voor hun jaarlijkse Rijksmuseumproject dit jaar een bijzonder bloemwerk geïnspireerd op de 17e -eeuwse Nederlandse geschiedenis. Een tijd waarin de Nederlandse schilderkunst vaak uitbundige kleurrijke verzamelingen bloemstillevens op een vaas of in een mand laat zien.

De studenten krijgen ondersteuning in de vorm van materiaal en vakkennis van de Westlandse bedrijven 4-attention, Westland Bloemen Export (WBE), Van Duyvenvoorde Flowers & Plants en Javadoplant. Ruim twintig enthousiaste studenten laten zich inspireren door de grondige restauratie van De Nachtwacht. Iedere student maakt op 30 januari een floraal kunstobject dat door een vakjury beoordeeld wordt. Niet alleen het eindresultaat, ook de ontwerpmap is onderdeel van de jurering. De studenten doen verdiepend onderzoek, laten zien waardoor ze zijn geïnspireerd en hoe de kosten van de benodigde materialen zich verhouden.

Open dag vrijdag 17 januari

Tijdens de open dag is de school niet alleen open voor nieuwe studenten, maar ook voor andere belangstellenden. Er is  informatie over de opleidingen, bezoekers kunnen in gesprek gaan met studenten en een kijkje nemen in het World Horti Center. Ook is er veel bloemwerk te zien.

Bron en foto: MBO Westland Lentiz

Reageer op dit artikel

avatar