Tuin en Landschap Tips Symposium omgaan met invasieve exoten

  Symposium omgaan met invasieve exoten

  0

  De Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren (VBNE) organiseert op 8 februari het symposium ’Omgaan met invasieve exoten in het terreinbeheer’. Een van de sprekers is Jan Oldenburger van Probos over de resultaten van de praktijkproef bestrijding duizendknoop.

  Op het symposium wordt aan de hand van lezingen ingegaan op het voorkómen en aanpakken van problemen met invasieve exoten in natuurgebieden en op het algemene beleidsmatige kader.

  In drie presentatierondes gaan ervaringsdeskundigen in op enkele specifieke soorten: wat is er al bekend, waar zitten kennisleemten en welke maatregelen werken wel en welke niet? Zo zal Probos-directeur Jan Oldenburger de resultaten van de praktijkproef bestrijding Japanse duizendknoop toelichten.

  Voor VBNE-leden
  Het symposium is bedoeld voor ecologen en beheerders van de organisaties en particuliere eigenaren die zijn aangesloten bij de VBNE en Unie van Bosgroepen. Het vindt plaats in Nijkerk op 8 februari van 9.30 tot 16.00 uur. Aanmelden kan via www.vbne.nl.

  Miranda Vrolijk
  Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

  Reageer op dit artikel

  avatar