’t Hof van Hoornaar Sfeerbloemisten 100e duurzame bloemist

Omdat haar ‘bazin’ Gonny van Veen niet aanwezig was, had de 18-jarige medewerkster Sanne Vonk van ’t Hof van Hoornaar Sfeerbloemisten de eer om woensdagmiddag 3 juli het certificaat van de honderdste duurzame bloemist in ontvangst te nemen. Zij kreeg dit uit handen van hét gezicht van de Nationale Postcode Loterij: Gaston Starreveld tijdens een bijeenkomst over de Barometer Duurzame Bloemist in Amsterdam.

Heel openhartig vertelde Sanne dat het haar heel erg was meegevallen om de winkel onder de vlag van Fleurop te certificeren voor de Barometer Duurzame Bloemist, niveau zilver. ‘Eerst dachten we dat het echt heel veel werk zou zijn, maar dat is ons honderd procent meegevallen. Het ging eigenlijk vanzelf en we hoefden helemaal niet veel te veranderen.’ Omdat ’t Hof van Hoornaar Sfeerbloemisten ook Shell-stations van boeketten voorziet, werd de roep vanuit dit bedrijf en andere zakelijke klanten om de duurzame certificering steeds groter. ‘En particuliere klanten vragen er ook steeds vaker naar en ze komen er zelfs voor terug’, aldus Sanne. Ze raadt elke bloemist daarom aan om zich te certificeren. ‘Gewoon beginnen!’ En ze wil het duurzame verhaal ook meer onder de aandacht brengen van haar leeftijdsgenoten, want die zijn er nog helemaal niet zo mee bezig.

De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst van SMK, de beheerder van het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist, Stichting Doen en de Nationale Postcode Loterij in het pand van de Goede Doelen Loterijen in Amsterdam. Een aantal betrokkenen gaf uitleg over wat duurzaamheid voor hun organisatie betekent en wat het voor de gehele branche voor positieve werking heeft.

Landelijke dekking

Inmiddels heeft de barometer onder bloemisten een landelijke dekking en wordt het voor bedrijven en consumenten steeds makkelijk een duurzaam boeket te bestellen. Om de honderdste gecertificeerde bloemist extra in het zonnetje te zetten, deelde Gaston Starreveld het certificaat en de bloemen uit aan ’t Hof van Hoornaar Sfeerbloemisten. Het aantal bloemisten dat zich heeft gecertificeerd is inmiddels al doorgegroeid naar 125. ‘Bloemisten gaan nu daadwerkelijk het belang en de meerwaarde van de barometer inzien’, aldus Wim Uljee, communicatie manager van SMK.

Met het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist tonen bloemisten aan dat zij oog hebben voor de maatschappij waarin zij actief zijn door een duurzame bedrijfsvoering en het inkopen van een milieuvriendelijk geteeld assortiment bloemen en planten.

Meer over het event van SMK in de eerstvolgende Bloem&Blad.

Tekst: Cornéline Lanooy | Foto’s: SMK

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ik werk niet voor niks
ik werk niet voor niks
5 jaren geleden

omdat je goed omgaat voor het mileu mag je er iedere maand voor betalen , wat EEN OPLICHTERIJ IS HET TOCH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! de vervuiler lacht en de mileuzuinige betaald WAT EEN GEKKE WERELD ! en de “duurzame bloemist “rent naar de primark en action etc etc NEE lekker duurzaam zijn die maar wel GOEDKOOP ! wat een bende