De Boomkwekerij TCO-voorzitter: ’Anthos en LTO zijn ons even lief’

  TCO-voorzitter: ’Anthos en LTO zijn ons even lief’

  0

  Tree Centre Opheusden heeft geen voorkeur voor een landelijke standsorganisatie om mee samen te werken, zegt voorzitter Kees van Rooijen.

  Zijn voorganger Eppie Klein neigde duidelijk meer naar handelsbond Anthos dan naar LTO, maar Van Rooijen zegt in een interview met De Boomkwekerij: „Beide organisaties zijn ons even lief, maar wij hebben de voorkeur voor gemeenschappelijke belangen.”

  Volgens Van Rooijen zegt zijn achterban gewoon: ’wie heeft waar verstand van’. „Een lidmaatschap of iets anders collectiefs moet wel financieel behapbaar zijn.”

  Ruim een jaar voorzitter

  Van Rooijen, voorheen werkzaam als beleidsadviseur bij LTO, is nu ruim een jaar voorzitter van TCO. Dat bevalt hem heel goed. Hoe ziet hij zijn toekomst daar? „Bij mijn aantreden heb ik gezegd dat het voor TCO niet wenselijk is als ik langer dan twee jaar voorzitter ben. Na twee jaar zal TCO de balans opmaken en bekijken welke voorzitter dan nodig is.”

   

  Lees in De Boomkwekerij 12 het volledige interview met Van Rooijen.

  Foto: Arno Engels

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar