Teleurgestelde Hans Zijlstra 14e op Fleurop Interflora WK

De Groningse bloemist Hans Zijlstra vertegenwoordigde Nederland afgelopen weekend tijdens de Fleurop Interflora World Cup in Philadelphia (USA). Door nog onbekende oorzaak brak de tafel waarop één van zijn creaties tentoongesteld stond doormidden. Een plek in de finale was daardoor niet voor hem weggelegd. Desondanks is hij trots op zijn veertiende plaats. De Australiër Bart Hassam werd wereldkampioen.

‘De teleurstelling is enorm’, vertelt Hans Zijlstra. ‘Want het ging zó goed. Ik voelde mij goed, de bloemen waren goed en de frames die ik ter voorbereiding had gemaakt en weken geleden al naar Amerika had verscheept, waren goed aangekomen. Ondanks dat ik de finale niet gehaald heb, ga ik met een goed gevoel en opgeheven hoofd naar huis. Het was een eer Nederland te mogen vertegenwoordigen op deze olympische spelen onder bloemisten.’

Opdrachten

De eerste opdracht die Hans moest uitvoeren was het maken van een architectonisch object. Een florale creatie waarin hij moest laten zien dat zelfs de kleinste details van betekenis waren voor het geheel. Hans maakte een frame van koperen buizen waarin hij tropische bloemen verwerkte. Die rezen als het ware op uit een bedje van koffiebonen, kenmerkend voor de regio waarin de gebruikte bloemen groeien. Daarnaast maakte hij een handgebonden boeket en een tafelarrangement voor twee. Alle creaties werden beoordeeld op idee, kleur, compositie en techniek volgens het door Florint vastgestelde internationale 100 puntensysteem.

Winnaars

Bart Hassem uit Australië werd eerste in de ranglijst, gevolgd door Natalia Zhizhko uit Rusland als tweede en Tamás Mezöffy uit Hongarije werd derde. In totaal deden bloemisten uit 23 landen mee aan de wereldbekerwedstrijd.

Bron en foto’s: Fleurop

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties