Test: kwaliteit online bestelde boeketten is goed

Boeketten die online worden besteld zijn goed van kwaliteit. Bovendien blijven ze gemiddeld anderhalve week mooi. Boeketten die voldoende voeding meekregen (voor 1 of 2 liter) blijven aanzienlijk langer goed dan boeketten die slechts een halve liter voeding krijgen.

Het online bestellen van bloemen heeft een enorme vlucht genomen. Maar hoe is de kwaliteit van de online boeketten? En krijg je daadwerkelijk binnen wat je hebt besteld? Chrysal International en e-Flora deden, in samenwerking met de Universiteit van Wageningen, een onderzoek.

Bij negen online boeketbezorgers werd een boeket besteld van €20. Er werd gekeken naar hoe lang de bloemen in het boeket mooi blijven, of er bloemenvoeding is meegeleverd en of het boeket overeenkomt met de afbeelding op de website. Ook is er gekeken naar de kwaliteit van de bloemen bij aankomst, na vijf dagen en na zeven dagen.

Vrijwel alle boeketten bevatte bloemen van goede kwaliteit bij aankomst. Na vijf tot zeven dagen werden verschillen tussen de boeketten goed zichtbaar. Vooral de boeketten van partijen waarbij minder of geen bloemenvoeding werd meegegeven bleven minder lang mooi.

Verwachting

Uit eerder onderzoek van Chrysal International is gebleken dat de consument het belangrijk vindt, dat zij het boeket ontvangen zoals getoond op de website. Dat gaat vaak goed, maar het komt ook voor dat het boeket afwijkt. Soms verschillen alleen de bloemen maar zijn de kleuren hetzelfde en soms is het een compleet ander boeket dan op de website.

Consumenten verwachten dat het boeket minstens 8,5 dagen mooi blijft. De boeketten die online besteld zijn, bleven gemiddeld zelfs 10,8 dagen mooi. De juiste manier van verzending is hierbij belangrijk, maar zeker ook de hoeveelheid meeleverde bloemenvoeding.

Bloemenvoeding

Bij vrijwel alle boeketten werd een sachet bloemenvoeding meegeleverd, alleen niet altijd de juiste hoeveelheid. Zo was er aan sommige grote boeketten een sachet voor slechts 0,5 liter water bevestigd, terwijl deze boeketten vaak minstens 2 liter water nodig hebben. Dit was ook terug te zien in de resultaten, meer voeding geeft aanzienlijk betere resultaten. De boeketten die te weinig voeding meekregen bleven niet de gewenste 8,5 dagen mooi.

Bron: Chyrsal, foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties