The Wunderkammer presenteert nieuw belevingsconcept

  Bloemkunstenaars en stylistencollectief The Wunderkammer, dat bekend is vanwege hun hun Shop for a Week in Amsterdam, presenteert na het vieren van de twintigste editie afgelopen mei in november het nieuwe belevingsconcept PRESERVED: Saving Beauty.

  PRESERVED laat geoogste en verzamelde schatten uit de natuur in een grachtenpand verschijnen, laat je dwalen door The Wunderkammer’s ‘Urban Farm’ aan de grachtengordel en verrast je met een overgoten weelderige tafel, die uitnodigt om aan te schuiven en te dineren. Het is een tijdelijke oase van natuur midden in het centrum van Amsterdam waarin workshops, diners en muzikale verassingen gaan plaatsvinden in een weelderige omgeving.

  Florian Seyd en Ueli Signer, oprichters van The Wunderkammer, hebben een boerderij in Monnickendam gekocht, met boomgaarden en eigen moestuin. Vanaf 2019 zullen hier evenementen kunnen plaatsvinden en is er de mogelijkheid mensen te ontvangen. PRESERVED: Saving Beauty is een manier om de beleving van die boerderij nu al naar de stad te halen. Tijdens PRESERVED zullen zij laten zien en laten proeven wat zij op de boerderij deze zomer hebben geoogst en bewaard. Florian Seyd: ‘Preserveren, het inmaken en het willen behouden van levenswaren en naturalia is een oude traditie. Je kunt het ook zien als een stap om dichter bij de natuur te komen als je begint te oogsten: bloemen, fruit, groenten en andere natuurlijke schatten. Als je een pot met huisgemaakte jam opent, kijk dan naar een bosje gedroogde zomerbloemen, proef een noot die je hebt verzameld; dan is de herinnering aan verzamelen, voorbereiden, koken of drogen – de ban van het bewaren van dit moment – bij je.’

  De beleving bestaat verder uit een pop-up restaurant waarbij bezoekers dineren in een herfstachtige setting onder leiding van chefkok en sommelier Dita Guth van Salotto Rosso. Daarnaast zijn er verschillende workshops op het gebied van preserveren (met ‘Mevrouw Onkruid), het maken van een Anthuriumbundel en het creëren van een stilleven met The Wunderkammer, en fabric dying met Lucila Kenny en fermenteren met Thull’s.

  PRESERVED Saving Beauty is geopend in de weekenden van 9-11 en 16-19 november en doordeweeks op afspraak. Voor de diners en workshops dient gereserveerd te worden.

  Bron en foto: The Wunderkammer

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties