De Boomkwekerij Corona Toch nog Britse nieuwighedenkeuring

  Toch nog Britse nieuwighedenkeuring

  0

  De Horticultural Trades Association gaat de gebruikelijke nieuwighedenkeuring op de HTA National Plant Show toch nog in juni organiseren, ook al is de Britse plantenbeurs afgelast.

  De HTA maakt een virtueel evenement van de New Plant Awards. Britse bedrijven hebben evengoed hun nieuwste gewassen kunnen inzenden. Op maandag 15 juni kunnen virtuele bezoekers stemmen op hun favoriete inzending, via een link op de site van de HTA, waarna de uitslag op woensdag 17 juni bekend is. Dan zal ook de uitslag bekend worden van de Britse vakjury, die bestaat uit onder andere Britse tuincentrumeigenaren en redacteuren van bladen.

  Met de virtuele verkiezing geeft de HTA Britse bedrijven toch nog een mogelijkheid om hun nieuwigheden bekend te maken voor het vakpubliek.

  De HTA National Plant Show zou op 16 en 17 juni weer bij Coventry plaatsvinden, maar eind maart zag de HTA zich al genoodzaakt om de beurs af te blazen vanwege corona.

  Vorig jaar won Agapanthus Fireworks de uitverkiezing op de HTA National Plant Show.

  Foto: Arno Engels

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar