Toekomst Gentse Floralien onzeker

De toekomst van de Gentse Floralien staat op de tocht, schrijft het Belgische dagblad Laatste Nieuws. De 207 jaar oude Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde zit financieel aan de grond, en het is niet eens zeker of een editie 2020 nog haalbaar is.

Na de Floraliën van 2010 werd de top van de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde (KMLP), de organisatie achter de Floraliën, vervangen. Er werd duidelijk gekozen voor vernieuwing. Zo werd in 2016 afscheid genomen van Flanders Expo en vond de tentoonstelling plaats op verschillende locaties in de stad.

Flop
De spreiding van Floraliën werd een flop; kwamen er in 2010 nog 307.000 bezoekers, in 2016 waren dat er nog maar 39.000. Dat resulteerde in een financiële tegenvaller van €3.876.000 euro. Maar op de algemene vergadering begin december bleek er veel meer aan de hand met de boekhouding. De reserve van €6.500.000 werd omgezet in een schuld door rekeningen die vel hoger uitvielen dan begroot.

Vrees
Insiders vrezen voor de toekomst van de Floraliën. ‘Hoe het verder moet, zonder geld en met een gedeukt imago? Geen idee. Mensen met ervaring en kennis zijn weg. De Floraliën zijn op sterven na dood’, klinkt het. Lees hier het volledige artikel in Het Laatste Nieuws.

Bron: Het Laatste Nieuws | Foto: Gentse Floraliën