Topbloemen.nl: orders december verdubbeld

Niet alleen buiten op straat gaan de bloemenverkopen door, ook online groeit het aantal bestellingen. Uit data van Topbloemen.nl blijkt dat het aantal orders voor de maand december meer dan verdubbeld is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

December is traditioneel een goede maand voor de (online) bloemist. Dit jaar is het sowieso allemaal anders vanwege de strenge lockdown. Topbloemen.nl ziet het aantal bestellingen razendsnel stijgen. Uit een enquête van Topbloemen.nl onder bijna 1.200 personen blijkt dat 83% van de respondenten bloemen koopt om tijdens de feestdagen te gebruiken als decoratie. Nog een groter percentage (99%) geeft aan dat zij het leuk vinden om bloemen als cadeau te ontvangen. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan bloemen te kopen om te laten weten dat zij aan iemand denken.

Hippeastrum populair

De populairste bloemen voor de feestdagen zijn volgens de verzendorganisatie Hippeastrum, rozen en rode bessen. Bijna 70% van de ondervraagden geeft aan een kerstboeket boven een neutraal boeket te verkiezen. In dat kerstboeket blijken vooral rode bessen (62,5%), kersttakken (61,5%) kerstballen (35%) en dennenappels (27%) populair.

Bron en foto’s: Topbloemen.nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties