Topbloemen.nl: piekmomenten tijdens lockdowns

Topbloemen.nl verkocht in 2020 85% meer boeketten dan het jaar ervoor. Naast de drukke momenten tijdens de bloemenfeestdagen bleken er nog twee piekmomenten vorig jaar: de eerste lockdown in maart en de tweede lockdown in december.

Uit de cijfers van Topbloemen.nl blijkt ook dat mannen aanzienlijk meer bloemen kochten. In 2020 was de verdeling 39% man en 61% vrouw. In 2019 was dit nog 70% vrouwelijke kopers tegenover 30% mannelijke kopers. Over het hele jaar genomen werden er liefst 85% meer boeketten verkocht dan het jaar ervoor.

‘Uitzonderlijke toename’

CEO Edwin van Arkel: ‘Net als bij andere online verkopers viel het te verwachten dat ook wij meer mensen van dienst zouden zijn in het bijzondere coronajaar 2020. Toch is een toename van 85% uitzonderlijk te noemen. We merken dat mensen elkaar een hart onder de riem willen steken door te laten zien dat ze aan elkaar denken. Dat doen zij nog altijd graag met een klassiek boeket bloemen.’

Piekmomenten

Naast de gebruikelijke piekmomenten rond Valentijnsdag, Moederdag en de kerstdagen was er in 2020 een extra piek in april vanwege de eerste lockdown. Ook december was succesvoller dan normaal in verband met de kerstlockdown.    

Bron en foto: Topbloemen.nl

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jos uitstoot
jos uitstoot
1 jaar geleden

geweldg uitgevoerd door de slaafjes (bloemiten) van alex pffffffffffffffff