Topbloemen.nl:consument wil extra betalen voor duurzaamheid

Topbloemen.nl heeft onderzoek gedaan naar de bereidheid van bloemenkopers om extra te betalen voor duurzame bloemen. Een grote meerderheid, 91%, antwoordt  met ‘ja’ op deze vraag.

In het onderzoek van Topbloemen.nl zijn ruim vijfhonderd Nederlanders gevraagd of zij geïnteresseerd zijn in duurzame boeketten. Waar 90% van de ondervraagden aangeeft regelmatig duurzame (andere) producten te kopen, gaf 62% aan nooit duurzame boeketten te kopen. Nadat duidelijk uitgelegd werd wat duurzame bloemen precies inhouden, gaf 85% aan in de toekomst zeker duurzame boeketten te willen kopen. De resultaten van het onderzoek tonen aan dat 91% ook bereid is om meer voor zo’n boeket te betalen.

MPS-A-certificering

Edwin van Erkel, CEO van Topbloemen.nl: ’Het is jammer dat veel mensen blijkbaar nog niet weten wat duurzame bloemen zijn. Het aantoonbaar maken van de duurzaamheid van de samengestelde boeketten gebeurt aan de hand van een MPS-A certificering. Indien het boeket voor minimaal 80% uit bloemen met een MPS-A certificering bestaat, voldoet het boeket aan de criteria van het Green florist-keurmerk. Met Green florist voorziet Topbloemen.nl in de groeiende vraag naar duurzame boeketten. We bieden diverse boeketten met dit label aan.’

Bron en foto: Topbloemen.nl

Aanstaande vrijdag, 4 september,  verschijnt de derde Trendspecial van Bloem&Blad, die helemaal in het teken staat van het thema Duurzaamheid.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties