Topbloemen trakteert ‘Moederdag-bloemisten’ op taart

Alle Topbloemen-bloemisten die zondag 8 mei met Moederdag boeketten bezorgden, kregen woensdag 11 mei als dank een taart van de verzendorganisatie.

In totaal gingen 277 bloemisten open en door wat te schuiven met bezorgregio’s was de dekking landelijk 100%, meldt Edwin van Arkel, directeur van Topbloemen. ,,Wij willen daarom onze bloemisten bedanken voor het harde werken op Moederdag. Soms tot diep in de nacht verwerkten ze honderden bestellingen. En familie en vrienden werden ingeschakeld om te helpen met bezorgen. Een topprestatie!’’

Dik tevreden
Ondanks het mooie weer en het Hemelvaartsweekend heeft Topbloemen ten opzichte van vorig jaar toch een stijging kunnen realiseren van 40,4%. ,,Dit is wel minder dan de stijging die we in de eerste vier maanden van dit jaar hebben gerealiseerd, die ligt op 67,2% maar wij zijn dik tevreden’’, aldus Van Arkel.

Ordergarantie
Voor het eerst gaf de verzendorganisatie dit jaar aan de bloemisten een ordergarantie-aantal. Dit op basis van de cijfers van vorig jaar met een procentuele stijging erbij. Hierdoor konden bloemisten zich goed voorbereiden qua personele bezetting, inkoop en bezorgers. Waar de ordergarantie niet is gehaald (circa 10% van de bloemisten), kreeg de bloemist een financiële vergoeding van Topbloemen.

Bron en foto’s: Topbloemen

Het team van JP Bloembinders in Gouda werd ook verrast met een taart.