Topinitiatief

Zaterdagochtend 14 maart postte ik na de eerste coronamaatregelen op Facebook: ‘Is onze angst gegrond of niet? Zijn we te laconiek of niet? Neemt onze regering genoeg maatregelen of niet? Ik ben blij dat ik niet in de schoenen van Rutte en zijn ad­viseurs sta! Dat de economie een enorme knauw gaat krijgen is duidelijk, maar gezondheid is ons grootste goed. Dit virus heeft voor arrangeurs enorme impact. Events worden afgeblazen, ik heb inmiddels een redelijk blanco agenda. Onze bloemenbranche krijgt het wederom zwaar, kwekers krijgen slechte prijzen voor prachtige handel, karren vol draaien door. Natuurlijk is dit persoonlijke leed niet te vergelijken met de humanitaire ramp die gaande is, de gevolgen zijn groot…

Koop bloemen, om iemand op te vrolijken of je huis een voorjaarsboost te geven. In tijden van onzekerheid helpen bloemen. Wij gaan door. Ondanks afzeggingen blijft ons team graag alle bloemenwensen vervullen. Risicogroepen die niet door hun naasten bezocht mogen worden: stuur ze een bloemetje. Bel/mail je plaatselijke bloemist, die zal deze mensen heel graag verwennen. En als dit voorbij is, verdient iedereen die zich in de zorg bloot heeft moeten stellen aan dit heftige virus en idioot lange dagen heeft gedraaid, een enorme bos bloemen voor hun heldendaad!’

Minister Bruins stond tijdens het posten van dit FB-bericht net als de meeste bloemen nog overeind en was nog niet door het ‘blondeborealegebrul’ of corona onderuit gemaaid. Weggeef­kwekers, marktkraamtuinders (ik snap jullie ook hoor) en RFH-­Sinterklaas maakten boze grossiers en bloemistentongen los met hun weggeefdrang. Tijd voor #flowerboostchallenge-overleg.

Ik kon die ochtend niet vermoeden dat het massaal delen van mijn FB-tekst misschien wel de inspiratie was voor #omdatjijzorgtbrengikbloemen. Mijn wens kwam dit weekend uit dankzij dit topinitiatief van Jolanda van der Lugt. Huisartsen, VUMC IC-personeel, gehandicapten en Leger des Heils-vrijwilligers zijn massaal in de bloemen gezet en zelfs Femke Halsema mocht ik tijdens het crisisberaad een boeket overhandigen. Wat een eer.

Kortom, aan het einde van deze rampweek ben ik apetrots op onze saamhorige creatieve sector. #flowerpower werkt en dus Geert, Thierry en Jesse: samenwerken is het toverwoord!

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties