Trendrede 2019: het vuur van verandering

Dinsdagmiddag 15 januari presenteert een groep vooraanstaande toekomstdenkers de Trendrede 2019 in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Dit is inmiddels alweer de negende Trendrede. Het thema is: het vuur van verandering.

Het vuur van verandering brandt in de samenleving. Verhevigt het de bestaande fricties of maakt het vuur ruimte voor het nieuwe en brengt het ons in beweging? Zetten we de opgebouwde energie in om daadwerkelijk verandering te realiseren in 2019? De toekomstdenkers geven tijdens de bijeenkomst de algemene lijnen aan en wijzen waar de ruimte zit in de samenleving. Zij benoemen de meest relevante termen van vandaag en kijken verder vooruit, bijvoorbeeld naar een toekomst die ons zaken als ‘anti-cynisme’ en ‘samensturing’ gaat brengen. Daarna gaan zij in gesprek met de aanwezigen over de destructieve en opbouwende krachten in de maatschappij.

De toekomstdenkers van dit jaar zijn: Caroline van Beekhoff, Christine Boland, Freija van Duijne, Tom Kniesmeijer, Brian Kragtwijk, Kai Pattipilohy, Marc de Roo, Hilde Roothart en Farid Tabarki.

Over de Trendrede

De Trendrede is een initiatief van Nederlandse toekomstdenkers. Jaarlijks kaderen en clusteren ze de actualiteit. En zij verkennen de wenselijke richtingen waarin de ontwikkelingen gebogen kunnen worden. De Trendrede is bedoeld als inspirerend startpunt en denkstuk dat Nederlandse bedrijven, organisaties en overheden helpt gericht over de toekomst na te denken.

Aanwezig zijn of de livestream volgen? Kijk op https://dezwijger.nl/programma/vuur-van-verandering. De bijeenkomst begint om 17.30 uur. Op 16 januari staat de Trendrede 2019 als pdf-bestand online op www.trendrede.nl.

Bron en foto: Trendrede 2019

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties