Trendtuinen 2019: technologie versus rust

‘We leven in een wereld waarin alles snel, snel, snel moet’, aldus Tuinen.nl van VIPmedia, uitgeverij van groene tijdschriften. ‘De ene technologische vernieuwing verschijnt na de andere, met als risico dat er chaos ontstaat. Juist daarom gaan consumenten steeds vaker op zoek naar rust en zijn thema’s als gezondheid en duurzaamheid belangrijk.’ Tuinen.nl presenteert drie tuinen die een vertaling zijn van de tijdgeest.

Trendtuin 1: Soft Landing

Er is behoefte aan verzachting en de wereld moet mooier en vriendelijker worden. Dat is te zien aan ronde vormen, zacht glooiend gras, veel zacht aandoende beplanting en kussens. De zachtheid wordt versterkt door pasteltinten en semi-transparante zonwering. In deze tuin is genoeg ruimte voor vlinders, vogels en bijen. In de zomer is er genoeg schaduw dankzij de bomen en het groen, die tegelijkertijd ook zorgen voor opname van regenwater.

Trendtuin 2: New Frontiers

In deze tuin kan mobiel worden gesproeid en is de verlichting op zonnepaneeltjes. Hier speelt het thema duurzaamheid een belangrijke rol. Om de beleving van smart technologie door te trekken, worden (semi)-transparante en spiegelende materialen gebruikt, net als producten met iriserend effect om de onwerkelijke uitstraling te versterken. Het is een samenspel van tech en natuur. Dus niet alleen de nieuwste snufjes, maar ook beplanting waar bijen, vogels en vlinders blij van worden.

Trendtuin 3: Harvesting Elements

Duurzaamheid, recycling en hergebruik van materialen: deze tuin is hier een mooi voorbeeld van. Voor een leefbare wereld zijn bomen en planten belangrijk, vandaar dat je in deze tuin veel groen ziet. Ook over de opvang van water is nagedacht. Een regenton met bijpassende potten als ook waterdoorlatende tegels zorgen ervoor dat de tuin een hevige regenbui aankan. Naast de kas bevindt zich een goot met waterplanten die ook meehelpen aan de opvang van water.

Bron en foto’s: Tuinen.nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties