Trendz introduceert ‘digitale draagtas’ voor bezoekers

De beursorganisatie van Trendz Voorjaar introduceert op de komende editie in januari de smartbadge technologie. Bij binnenkomst ontvangt iedere bezoeker een badge waarin een speciale chip is verwerkt: de smartbadge. Met deze badge kunnen bezoekers exposantenstands scannen waarin zij geïnteresseerd zijn en graag meer informatie over willen ontvangen.

Na afloop van het beursbezoek ontvangen de bezoekers een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die zij gescand hebben. Volgens Mascha de Bruin van Trendz is dit initiatief van Easyfairs een unieke tool in beurzenland. De smartbadge dient als een zogeheten ‘digitale draagtas’ voor bezoekers. De Bruin: ‘Je kan zeggen dat het tillen van zware tassen met brochures en dergelijke verleden tijd is. Bovendien ontvangt de bezoeker na het bezoek een e-mail met een handig overzicht welke stands hij of zij precies bezocht heeft. Verder ontvangt de bezoeker alleen digitale informatie van exposanten waarin hij of zij zelf interesse heeft getoond en krijgt dus zo geen spam binnen.’

Gebruiksvriendelijk

Vanaf 2020 gaan alle beurzen van Easyfairs in Nederland werken met deze smartbadge technologie. Omdat het voor bezoekers en exposanten volledig nieuw is, zet de beurs hostessen in die bezoekers gaan helpen bij het gebruik van de smartbadge. ‘Maar het is een gebruiksvriendelijke en eenvoudige tool om informatie te verzamelen, want de bezoeker hoeft enkel de badgelezer van de exposant aan te raken met zijn of haar badge. Vervolgens gaat een groen lichtje aan en de badgelezer piept. Later op de dag ontvangt de bezoeker alle verzamelde exposanteninformatie per mail. Deze technologie past ook perfect bij onze missie Visit the future. Niet alleen maken we het verzamelen van informatie eenvoudiger, ook denken we aan het milieu. Juist met het oog op de toekomst werken wij aan een duurzame beursbeleving. De smartbadge zal veel drukwerk besparen en is daarom beter voor het milieu’, aldus De Bruin.

Trendz Voorjaar

De eerste editie van Trendz waarbij de smartbadge technologie wordt geïntroduceerd is op 12, 13 en 14 januari 2020 tijdens Trendz Voorjaar in Evenementenhal Gorinchem. Bekijk de nieuwe website van Trendz Voorjaar voor meer informatie over de beurs en over de smartbadge technologie.

Bron en foto: Easyfairs

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties