Tuinbouwondernemersprijs blijft op eigen benen staan

  De Tuinbouwondernemersprijs gaat ook de komende jaren op eigen benen verder. Het bestuur van de ondernemersprijs voor de Nederlandse tuinbouw heeft gekeken naar mogelijkheden om samen te werken met andere agrarische prijzen.

  Dit zei Nico Koomen, voorzitter van het bestuur van de Tuinbouwondernemersprijs, vorige week op een bijeenkomst van oud-winnaars en genomineerden bij JUB Holland in Noordwijkerhout. Daarbij is vooral gekeken of een samenwerking met de Agrarisch Ondernemer van het Jaar, georganiseerd door Proagrica, een optie is.

  Volgens Koomen wijken de organisatie en de beoordelingscriteria echter te veel van elkaar af. Deze cultuurverschillen maken een adequate samenwerking volgens hem lastig. ,,Op het gebied van het kandidaat stellen en de samenstelling van de jury verschillen wij ogenschijnlijk te veel van inzicht”, aldus Koomen.

  Bovendien verwijst de preses naar de drukbezochte uitreiking van de Tuinbouwondernemersprijs op de Keukenhof in Lisse. Daar was JUB Holland uiteindelijk de gelukkige winnaar. ,,Een bijzondere netwerkbijeenkomst met een uniek tuinbouwkarakter”, zo zei Koomen. ,,Een belangrijk verschil is ook dat wij altijd een duidelijk thema kiezen en dat in het programma uitwerken. Inhoud dus. Daar gaan wij voor.”

  De Agrarische Ondernemer van het Jaar 2017, waar zowel ondernemers uit de landbouw als de tuinbouw aan mee kunnen doen, was dit jaar een prooi voor het akkerbouwcollectief Novifarm. Succulentenkwekeriij Amigo Plant uit Heerhugowaard sleepte de publieksprijs in de wacht.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties