Tuinplant van de maand mei: Mandevilla

Mandevilla is een van de meest dankbare, bloeiende tuinplanten. Vanaf mei tot de eerste vorst verrast de plant met witte, gele, roze of rode trompetvormige bloemen. De plant is daarom gekozen tot Tuinplant van de maand mei.

Mandevilla is een klimheester die bloeit van mei tot oktober. Van oorsprong komt deze exotische klimplant uit Zuid-Amerika. Met zijn geurende bloemen bloeit de plant oneindig lang door. Als welige groeier maakt hij bovendien snel lange ranken die een muur of schutting kunnen bedekken. Er zijn verschillende types verkrijgbaar, waarvan de Mandevilla Sundeville en Mandevilla Diamantina het meest voorkomen.

Verzorging

De tuinplant houdt van warmte en heeft het liefst een standplaats in de halfschaduw of in de volle ochtend- of avondzon. Zet de plant in goed doorlatende, matig vochtige grond en geef deze regelmatig water. In het voorjaar heeft hij behoefte aan extra voeding zodat hij lang en rijk blijft bloeien. Als de uitgebloeide bloemen regelmatig worden weggehaald, blijft de plant extra lang in optima forma. Mandevilla is niet winterhard, dus zodra de winter invalt is het tijd om afscheid te nemen, tenzij hij naar binnen wordt gehaald en vorstvrij op een koele plek kan overwinteren.

Tekst en foto’s: Mooiwatplantendoen.nl

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties