Tuinweekend op Paleis Het Loo

Het eerste septemberweekend staat in het teken van de tuinen van Paleis Het Loo. Verschillende experts delen hun vakkennis over de tuin- en kamerplanten rond het paleis.

Op verschillende locaties in de tuin worden verhalen verteld, over geuren en planten en de citruscollectie. Er zijn demonstraties over wieden en 17e eeuwse broeibakken en is er ruimte voor bijzondere tuinvazen. Op zaterdag 5 september is het thema Planten van Herinnering. Paleis Het Loo conservator Tuinen Renske Ek en tuinadviseur Willem Zieleman delen hun vakkennis in verhalen over kamerplanten, bloemen en planten uit Suriname en Indonesië; planten die herinneringen oproepen.

Zondag 6 september staat in het teken van Groen Vakmanschap. Tuinhistoricus Lenneke Berkhout brengt haar passie voor geschiedenis en tuinieren, samen met haar belangstelling voor tuinhistorie en groen erfgoed, naar de tuinen van het paleis. Ook zal Mart Nederhof, hovenier van het Moestuin Project bij het Havenpark te Apeldoorn, zijn inzichten geven over de groei en bloei in de Apeldoornse moestuin.

Bron en foto: Paleis Het Loo

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties