Tulip Trade Event steeds internationaler

Van woensdag 20 tot en met 22 maart komt de internationale tulpenhandel bijeen tijdens het Tulip Trade Event. De tulpendriedaagse wordt dit jaar officieel geopend bij P. Aker in Venhuizen, dat dit jaar het 125-jarig jubileum viert.

Meer en meer bezoekers uit ‘nieuwe’ landen weten drie dagen lang de weg naar Noord-Holland te vinden. ‘We zien inderdaad een marktverschuiving in de export’, constateert Joris de Waard van P. Aker. ‘Ging men eerst naar landen als Duitsland en Polen, nu zie je dat exporteurs al tot voorbij Moskou rijden. En ook exportmarkten nog verder weg zijn in opkomst, zoals China en andere Aziatische landen.’

Veredelaars in de tulpensector concentreren zich vooral op nieuwe soorten met een betere groei en meer stuks. De laatste jaren heeft het assortiment al de nodige verandering ondergaan door de toenemende vraag naar een gevarieerder aanbod. Daarop wordt ingespeeld door nieuwe dubbele tulpen en tweekleurige varianten. Joris: ‘Maar ook de vraag naar harde kleuren blijft onverminderd groot. Voor een goede rode, gele of roze tulp is er altijd een markt.’

Het actuele assortiment, inclusief noviteiten, is van 20 tot en met 22 maart bloeiend te zien op twaalf locaties in Nederland. Drie dagen lang zetten twaalf exporteurs en veredelaars weer de deuren gastvrij open voor een internationaal publiek. Het evenement is uitsluitend toegankelijk voor vakgenoten.

Deelnemende bedrijven zijn P. Aker, Amsonia, Boots Flowerbulbs, Borst Bloembollen, BOT Flowerbulbs, Haakman Flowerbulbs, Jansen’s Overseas, Holland Bulb Market, Nord Lommerse, P. Nelis & Zoon’s, VWS Flowerbulbs en Jan de Wit en Zonen.

Bron en foto: iBulb

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties