Tulp Festival Amsterdam gaat in aangepaste vorm door

Tulp Festival Amsterdam brengt in deze bijzondere tijden een saluut aan Amsterdammers door de hoofdstad gedurende de maand april in bloei te zetten. Ondanks de coronacrisis zullen tulpen in de openbare ruimte kleur geven aan het vroege voorjaar in de stad.

Initiatiefnemer en organisator Saskia Albrecht: ‘Juist nu het leven voor iedereen zo ingewikkeld is geworden, lijkt het ons een mooi gebaar de tulpen als een troostrijke voorjaarsgroet bij de Amsterdammers voor de deur te brengen. Ook al zijn bewoners aan huis gekluisterd, op verschillende locaties kunnen ze vanaf medio volgende week vanuit hun huis genieten van de vrolijke voorjaarsbloem in hun eigen buurt.’

Andere bestemming

Sommige locaties waar ook tulpen geplant zouden worden, zijn vanwege de omstandigheden niet toegankelijk, waaronder (de tuinen van) hotels en musea. De expositie ‘5 Eeuwen tulpen in 100 soorten’ in de tuin van Hermitage Amsterdam gaat niet door. Waar het niet mogelijk is de tulpen te plaatsen wordt een andere bestemming gezocht, zoals bij zorginstellingen.

Bron en foto: Tulp Festival Amsterdam

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties