Tweede editie Vrijwilligersweken in maart

Branchevereniging VBW organiseert samen met FloraHolland en anjerkwekers dit jaar opnieuw de Mijn Bloemist Vrijwilligersweken. De campagne vindt plaats in aanloop naar ‘NL Doet’ (20 en 21 maart), de dagen waarop vrijwilligerswerk centraal staat.

Ruim 6,3 miljoen mensen zetten zich belangeloos in voor mensen in hun omgeving. Om ze te bedanken voor hun inzet worden van 7 tot en met 22 maart de Mijn Bloemist Vrijwilligersweken georganiseerd. Vrijwilligers kunnen in die weken bedankt worden met een anjerboeket. De anjer staat namelijk symbool voor vrijwilligers.

Lokale promoties
De Vrijwilligersweken bieden VBW-leden volop kansen om lokaal het verschil te maken. Met eigen promoties kunnen zij op de campagne inhaken. Hierbij mogen ze rekenen op de ondersteuning van VBW via een promotiepakket dat is aan te vragen op www.vbw.nu/vrijwilliger. In 2014 haakten ruim 150 bloemisten in, naar verwachting zal het aantal dit jaar hoger zijn.
De campagne wordt ondersteund met de inzet van massamedia en actieve betrokkenheid vanuit de sierteeltketen. Zo zijn er voor VBW-leden bij diverse handelspartners voordeelacties.

Samenwerking
De Vrijwilligersweken worden georganiseerd in samenwerking met de FloraHolland-Anjerkwekers, FloraHolland en de Mijn Bloemist-handelspartners FleuraMetz, Star en V/d Gugten, Bab Star Jr. en Kempers Hengelo en hardware-partner Alflora.

Bron en foto: VBW