Uitbreiding Katoun Gold ondanks gebruiksverbod

  Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft onlangs de toelating voor Katoun Gold uitgebreid. Het middel was aanvankelijk alleen toegelaten voor de bestrijding van mossen in openbaar groen en particuliere tuinen, maar is nu ook toegelaten voor de bestrijding van onkruid.

  De uitbreiding van de toelating van het middel, dat alleen voor professionals bedoeld is, roept vragen op. Immers, sinds vorig jaar geldt een gebruiksverbod voor gewasbeschermingsmiddelen door professionals.

  Veilig

  Ctgb-woordvoerder Hans van Boven legt uit dat het Ctgb enkel beoordeelt of gebruik van een middel veilig is voor mens, dier en milieu. „Dat is bij Katoun Gold voor het aangevraagde gebruik het geval, dus wordt het middel door ons toegelaten.”

  Van Boven wijst daarnaast op uitzonderingen op het gebruiksverbod van gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw, zoals terreinen waar open vuur en draaiende motoren verboden zijn, militaire terreinen, benzinestations et cetera, waar Katoun Gold wel gebruikt zou kunnen worden.

  Katoun Gold is een middel op basis van de werkzame stof nonaanzuur.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties