Bloem en Blad Vakmanschap Henrieke Lankveld wint voorronde Flowercup regio Oost

Henrieke Lankveld wint voorronde Flowercup regio Oost

1

Met een kerk vol bloemen sloot regio Oost woensdagavond 13 november de voorrondes af van de VBW Flowercup, de Studentencup en het NK Floral Art voor junioren. Henrieke Lankveld won de voorronde van de Flowercup, eerste bij deze voorronde van het NK werd Esther Weijenberg.

De Grote of Lebuïnuskerk in Deventer vormde het decor van de vele wedstrijdstukken. De voorronde van de Flowercup kende in deze regio twintig deelnemers. Henrieke behaalde met haar werk in het thema Fashionable X-mas 82,75 punten en liet daarmee Anika Hooijman (81,83 punten) en Lucinda den Adel (80,75 punten) achter zich. Zij gaan sowieso door naar de finale die op 23 en 24 september in Veenendaal plaatsvindt.
Voor de Studentencup waren maar twee aanmeldingen in regio Oost-Nederland. Alena de Ruiter van Zone.college won van haar studiegenote Anouk Albers. Beiden weten zich verzekerd van een plaats in de finale.

NK junioren
Esther Weijenberg won overtuigend de voorronde van het NK junioren. Zij behaalde met de drie opdrachten 253,67 punten. Nummer 2 werd Carline Refuge met 233,59 en derde Niek de Geest met 207,33 punten.
Ook de winnaar van de voorronde van de Skills werd in Deventer bekendgemaakt. Silke Schoenaker van Zone.college won deze voorronde met haar boeket, X-mas boll en plantaardige kledingstuk.

Wervelende show
Per Benjamin verzorgde gedurende de avond een wervelende show met zang en dans waarbij bloemwerken in vier thema’s werden geshowd: midwinternight, snowfall, natural forest en magical fantasy in achtereenvolgens donkere kleuren, bloemwerk in pastels en fijne details, bloemwerk in groen en bruin en tot slot een mix van droge en verse materialen in zachte kleuren. ‘Laat deze materialen en technieken een inspiratie zijn voor jouw bloemwerk’, aldus de Zweedse arrangeur.

Bron en foto’s: Jeannet Hooftman

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Alena de Ruiter Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Alena de Ruiter
Gast
Alena de Ruiter

Onder het werkstuk wat ik heb gemaakt voor de studentencup en waar mee ik eerste werd. Staat “Lucinda werd hier mee derde” .. maar het is toch echt mijn werkstuk. Dit klopt dus niet!