‘Hoe laat je een plant van je houden’

Summer Rayne Oakes heeft ruim duizend kamerplanten van meer dan vijfhonderd soorten in haar appartement in Brooklyn, New York. Ze is milieuwetenschapper, ondernemer en volgens een New York Times-profiel ‘het icoon voor een generatie die de natuur naar binnen wil brengen’. Eind september verschijnt haar boek ‘Hoe laat je een plant van je houden’ in Nederland.

Het is volgens Uitgeverij Bruna ‘geen interieurboek over het ophangen van klimop aan de vensterbank’. ‘Het gaat over de echte redenen waarom het goed voor je is om planten naar binnen te brengen.’ Summer Rayne Oakes spendeert zelf ongeveer een halfuur per dag aan haar planten, een activiteit die zij omschrijft als een ‘bewegende meditatie’.

‘Hoe laat je een plant van je houden’ verbindt alle bekende voordelen van het verzorgen van planten (lagere bloeddruk, minder stress, schonere lucht) met een groter, minder voor de hand liggend voordeel, namelijk dat ‘het zorgen voor andere levende wezens voorkomt dat we vast komen te zitten in ons hoofd’.

Het boek verschijnt op 24 september en kost €20,99.

Bron en beeld: AW Bruna Uitgevers

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties