Masterclasses Afscheidsbloemen groot succes

‘Leuk en leerzaam en heel fijn om met collega’s te sparren’. Dat was het algemene oordeel van de deelnemers aan de Masterclass Afscheidsbloemen die gisteren in Rijnsburg is gehouden. De deelnemers aan de eerste editie van deze masterclass op woensdag 2 september waren al net zo enthousiast.

Renée met bloemen beschikbaar gesteld door Van der Vijver Bloemengroothandel.

De masterclasses zijn een nieuw initiatief van Bloem&Blad in samenwerking met Van der Vijver Bloemengroothandel in Rijnsburg. Ze zijn gegeven door Renée Klatten van Leaf Bloemen in Capelle a/d IJssel.

Uitbundig

De deelnemers, 44 in totaal, maakten een rouwboeket, een kistbedekking en een hart of krans, beschikbaar gesteld door Smithers Oasis. Renée maakte voorbeeldstukken en leerde de deelnemers tips en technieken. ‘Er wordt nog heel veel standaard bloemwerk gemaakt, iedereen begint heel netjes. Het mag best wat uitbundiger’, vindt ze. ‘En de basis moet natuurlijk goed zijn. In rouwcentra zie ik nog vaak nog stukken oasis zitten in het bloemwerk. Dat kan echt niet, zo leren we dat niet op school.’

‘Het hoeft tegenwoordig niet meer zo strak binnen de lijnen’, beaamt een deelnemer. ‘We zijn geneigd om weer een driehoek-boeket te maken, maar het mag best wat losser. Heel leuk, die frisse blik.’

De deelnemers gingen allemaal met totaal verschillende stukken, wijzer en geïnspireerd naar huis. Bloem&Blad, Van der Vijver en Renée brainstormen inmiddels over een volgende masterclass.

Tekst: Jeannet Hooftman, foto’s: Masja Pit en Jeannet Hooftman

Renée geeft uitleg bij de opdracht.
Deelnemers aan de tweede masterclass.
Kistbedekking van een van de deelnemers.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties