Vaktentoonstelling gaat door, Dag van de Tulp is verzet

Twee evenementen voor de tulpensector moeten hun editie dit jaar vanwege de huidige covid-maatregelen aanpassen. De bloemenshows blijven in beide gevallen – en op de geplande dagen- te bezoeken, zowel fysiek als online.

Het bestuur van de Dag van de Tulp heeft besloten dat de bloemenshow in Zwaagdijk, in de hal van Vertify, fysiek en op afspraak op de geplande dagen 28 en 29 januari te bezoeken zijn, mits de voorschriften dat toestaan.

De andere activiteiten zijn verplaatst naar woensdag 1 juni. Dit betreft:

  • De beurs met standhouders
  • De jaarvergadering van de Productgroep Tulp van de KAVB
  • De lezingen en workshops voor vakgenoten over actuele zaken in de tulpensector.
  •  

Vaktentoonstelling

De Vaktentoonstelling, eveneens gehouden bij Vertify in Zwaagdijk, kan volgens het bestuur met aanpassingen doorgaan. Dit evenement staat gepland 17 tot 20 februari. Dit is het programma:

  • De bloemenshow zijn alle vier dagen digitaal te bewonderen en op afspraak ook fysiek, als de coronavoorschriften dat toestaan.
  • Donderdag 17 is online te luisteren en kijken naar een gesprek over tulpenveredeling o.l.v. Arie Peterse, een interview met veilingmeester Arjan Groeneveld van Royal FloraHolland, GreenityTalks (19.30 uur; debat o.l.v. Monique Ooms over ondernemen in Polen) en de Tulpen Top 10, ofwel de uitreiking van de jaarlijkse Interpolisprijs.
  • De beurs met standhouders gaat niet door.

Goede hoop

  • Voorzitter Niels Kreuk van de Vaktentoonstelling: ‘De voorbereidingen waren al in volle gang voor een fysieke editie en we hadden goede hoop. Helaas kunnen we niet anders dan onze show aanpassen. De tulpen staan er straks klaar voor en die willen we graag aan iedereen laten zien. Hiernaast willen we een videostream organiseren met interessante onderwerpen. Met deze maatregelen kan de Vaktentoonstelling niet in onze gewenste maar in aangepaste vorm doorgaan. Achter de schermen zijn we hard bezig om de wijzigingen te bewerkstelligen. Houd de website en social media in de gaten voor actuele informatie.’

Bron en foto: Vaktentoonstelling

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties