Van der Valk test Kalanchoë

In samenwerking met het kwekerscollectief Always Kalanchoë wordt bij Van der Valk Hotel Vianen ervaring opgedaan met een nieuwe generatie Kalanchoës. De snijbloemen en planten worden zowel binnen als buiten op het terras getest.

In de horeca speelt levend groen een belangrijke rol. Niet alleen zorgt het voor een vriendelijke en professionele uitstraling, ook gasten hechten veel belang aan verse, goed verzorgde bloemen en planten. Voorwaarden voor gebruik van groen in de horeca zijn lange houdbaarheid, weinig verzorging, passende trendkleuren en een beetje hufterproof. Projectmanager Paul Ras van Always Kalanchoë: ‘Bij Van der Valk Vianen komt een mooie mix van zakelijke en particuliere gasten en het hotel is daarmee representatief voor het hele horecaconcern.’

Houdbaarheid

Manager Amber van der Valk is enthousiast: ‘Ik ben aangenaam verrast over de mogelijkheden in onze zaak met Kalanchoës. De creaties die wij samen met bloemstylist Luciënne van Oss hebben ontwikkeld, passen perfect bij de door ons gewenste sfeer. Ik wist niet dat het assortiment zo breed was.’ Uit de pilot blijkt inmiddels dat de nieuwe Kalanchoës uitstekend presteren op gebied van houdbaarheid, veel beter dan veel andere bloemen en planten die tot nu toe gebruikt werden. Amber: ‘Bij de receptie zijn de Kalanchoës zes tot acht weken representatief. Dat is weliswaar minder dan in een particulier huishouden, maar bij een entree krijgen de planten veel te verduren, zoals tocht. Op de tafels in het restaurant blijven bloemen zo’n twee tot drie weken goed ondanks vele verplaatsingen en aanrakingen. Normaliter moeten we de bloemdecoraties wekelijks vervangen. Het scheelt dus tijd en geld. Op de vergadertafels doen de Kalanchoës het eveneens uitstekend. Lekker flexibel qua stijl, kleur, vorm en maat. We kunnen de bloemdecoraties per ruimte moeiteloos aanpassen aan de look and feel.’

Terras

Ook op het terras staan planten, zowel op de tafels als in verhoogde bloembakken. Essentieel daarbij is dat ze weersbestendig en eenvoudig verplaatsbaar zijn. Daarnaast moeten ze onderhoudsarm zijn, geen bloem of blad verliezen en dus niet dagelijks water nodig hebben. Ideaal is dat ze ‘s nachts ook buiten kunnen blijven staan. Ook Van der Valk Utrecht test de Kalanchoës op haar terras.

In totaal wordt getest met vier soorten: enkelbloemige, gevuldbloemige, Million Bells en Dorothy in diverse kleuren en maten. In september wordt de pilot afgerond en geëvalueerd.

Bron en foto’s: Always Kalanchoë

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties