Bloem en Blad Vakmanschap Varend Corso Westland viert 1000 jaar gewest Holland

Varend Corso Westland viert 1000 jaar gewest Holland

0

Op 3, 4 en 5 augustus vaart het Varend Corso Westland weer door de Westlandse wateren. Dit jaar is het thema ‘Helemaal Hollands’. Bijzonder is dat het dit jaar 1000 jaar geleden is dat gewest Holland werd gesticht. Een belangrijk onderdeel van de kleurrijk versierde stoet besteedt hier aandacht aan.

Versierd met 450.000 bloemen, 120.000 planten en 80.000 stuks groente en fruit gaat een bonte stoet van 41 historische schuiten op vrijdag 3 augustus, zaterdag 4 en zondag 5 augustus een 80 kilometer lange route door de Zuid-Hollandse wateren afleggen.

Drie dagen lang trekt het corso, begeleid door muzikanten en figuranten, door onder meer Westland, Delft, Maassluis, Midden-Delfland en Den Haag. Voor de vijfde keer is het kindercorso aan de stoet van het Varend Corso toegevoegd met acht boten. Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Jaarlijks genieten ruim een half miljoen mensen van dit gratis driedaagse spektakel.

Voor het eerst

Floricultura vaart voor het eerst mee met een boot met de titel ‘Colour your world with orchids’. Arrangeur Michael van Namen verwerkt maar liefst 800 orchideeën en 100 pvc-buizen. Op de boot speelt een Braziliaanse band uit Holambra, waar Floricultura afgelopen maand een vestiging opende. De bandleden zijn allemaal plantenliefhebbers; zij zamelen in Brazilië geld in door aan restaurantbezoekers Hollandse Phalaenopsis te verkopen.

Bron: Varend Corso Westland en Floricultura | Foto’s: Varend Corso Westland

Reageer op dit artikel

avatar