VBW organiseert opnieuw Flowercup in najaar

Ook dit najaar organiseert de bloemistenbranchevereniging de VBW Flowercup. De wedstrijd staat in het teken van een trendy arrangement op zwart steekschuim. Via vier regionale voorrondes en een landelijke finaleronde wordt de winnaar bepaald.

Deelnemers aan de VBW Flowercup krijgen de opdracht een trendy arrangement te maken met tropische bloemen en planten met een botanische uitstraling en de toevoeging van de kleur spicy mustard. Voorwaarde is het gebruik van een 30 cm krans uit de Eychenne All Black Range-serie van Oasis en de vouwtechniek. Het arrangement moet minimaal vijf dagen houdbaar zijn en voor minimaal 50% bestaan uit verse plantaardige materialen.

Elk arrangement wordt door drie juryleden beoordeeld volgens het Florint 100 puntensysteem.

Voorrondes en finale

De regionale voorrondes vinden plaats op zondag 24 september bij FloraZon in Venlo, op dinsdag 26 september bij Pyramide in Naaldwijk, op woensdag 11 oktober bij Eurofleur in Eelde en op maandag 23 oktober bij Plantion in Ede.

Uit elke voorronde plaatsen de zes deelnemers met de hoogste score zich voor de landelijke finaleronde. De zes kandidaten die na de nummers 1 tot en met 6 uit de verschillende regio’s de hoogste scores hebben behaald, gaan ook door. In totaal telt de finale daarmee 30 deelnemers. De finaleronde vindt plaats op woensdag 8 november bij Cultra Aalsmeer. De opdracht hiervoor wordt dinsdag 24 oktober bekendgemaaakt.

Publieks- en Talentprijs

Ook dit jaar is er een publieksprijs, die op elke voorrondelocatie wordt uitgereikt aan de maker van het arrangement dat door de bezoekers als meest aansprekend wordt beoordeeld. Nieuw dit jaar is de Talentprijs die eveneens op elke voorronde wordt uitgedeeld.

Bron en foto: VBW

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties