Bloem en Blad VBW zet in op compensatie voor btw-verhoging

  VBW zet in op compensatie voor btw-verhoging

  0

  Een verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9% lijkt onafwendbaar. VBW maakt zich daarom sterk voor compensatiemaatregelen voor bloemisten.

  Op woensdag 6 juli spraken Marco Maasse en Léon Vermeulen namens VBW met het ministerie van Financiën. Daaruit werd duidelijk dat de btw-verhoging doorgaat, tenzij er alsnog een politieke discussie ontstaat in de Tweede en Eerste Kamer in september/oktober.

  Compensatie
  Als de verhoging inderdaad doorgaat, vindt VBW het belangrijk dat er compensatiemaatregelen komen. Dat kan onder andere door fiscale maatregelen in de inkomstenbelasting, het versneld doorvoeren van lastenverlichting, verruimen van de Kleine Ondernemersregeling (KOR), herziening van de Werkkostenregeling en een branchestimuleringspakket. Op korte termijn zal VBW een wensenpakket indienen. De brancheorganisatie weet zich daarbij gesteund door MKB-Nederland.

  Quickscan
  Uit een quickscan door MKB-Nederland, in samenwerking met betrokken branches, blijkt dat de gevolgen van de maatregel groot zijn. Bij bloemisten voorspelt de organisatie €24 miljoen omzetverlies. In de grensregio’s zijn de negatieve effecten nog sterker. Daar loopt de omzetdaling op tot 5 à 6%.

  De ondernemersorganisatie wil onder meer dat de lastenverlichting in de inkomstenbelasting naar voren wordt gehaald en de btw-verhoging naar achteren wordt geschoven. Verder pleit ze voor een overgangsregime zodat ondernemers niet met grote administratieve problemen worden opgezadeld.

  Bron en foto: VBW

  Reageer op dit artikel

  Laat als eerste een reactie achter.

  avatar