Veelbelovende prijswinnaars op Nationale Zomerbloemententoonstelling

  Amarine Belladiva Emanuelle van kwekerij Agro Fleur Select uit Roelofarendsveen heeft de VGB Award Zomerbloemen gewonnen tijdens de jaarlijkse Nationale Zomerbloemententoonstelling in Naaldwijk.

  De brancheorganisatie voor de groothandel in bloemen en planten VGB wil met deze onderscheiding de aandacht vestigen op (nieuwe) veelbelovende variëteiten die een welkome aanvulling zijn en optimaal geschikt voor de markt. De lichtroze Amarine heeft een mooie kleur en is goed houdbaar. Een zeer geschikt product voor bruidswerk, oordeelde de jury.
  De tweede prijs was voor Gebr. van Ruiten met Phlox Diamonds Black. Een kwalitatief sterk en in het oog springend nicheproduct. Door de zwarte kleur en aparte, mooie vorm een voorbeeld van echte vernieuwing van het assortiment, aldus het juryrapport. De derde prijs ging naar Fa. Van Kester en Van der Zande voor het siergras Margo.

  Mijn Bloemist Award
  De VBW Mijn Bloemist Award ging naar Sanguisorba officinalis ’Rising Star’. Ook deze award is voor het meest onderscheidende product in de tentoonstelling.
  De Meesterteler Award voor het kwalitatief beste product uit de tentoonstelling was voor Leycesteria formosa ‘Purple Rain’ van kwekerij Landjuweel uit Steenbergen.
  In totaal waren er op het event 428 inzendingen van 150 aanvoerders. Op de website van de NZBT staan alle keuringsuitslagen en foto’s. De Nationale Zomerbloemententoonstelling is gehouden van donderdag 7 tot en met zondag 10 september.

  Bron en foto’s: NZBT

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties