Veiling Plantion rekent op meer klanten na sluiting Bloemistenklok Naaldwijk

  Veiling Plantion in Ede houdt rekening met een toename van het aantal klanten uit het westen, nu bekend is dat de Bloemistenklok in Naaldwijk per 1 oktober stopt. De veiling laat weten de bloemist centraal te stellen.

  ‘Dit betekent een verdere vermindering van het aantal specifieke bloemistenklokken. Voor bloemisten en andere detaillisten die nu een mogelijkheid zoeken om fysiek en online in te kopen, is Plantion een goed alternatief’, aldus de veiling in een pas uitgebracht statement.

  Toeloop uit het Westland
  Plantion houdt in ieder geval rekening met enige toeloop van bloemisten uit het Westland, net zoals dat het geval was na de sluiting van Bleiswijk in 2014. De veiling realiseert zich dat bloemisten niet zomaar voor een andere inkooplocatie kiezen. ‘Aspecten als afstand, cultuur en assortiment kunnen daarbij een rol spelen. Sommigen zullen kiezen om voortaan alleen online in te kopen. Met de bloemist die behoefte heeft aan een marktplaats met zowel fysieke en online inkoopmogelijkheid, een compleet assortiment en persoonlijk contact gaat Plantion graag in gesprek.’

  Bloemist centraal
  In het middellange termijnplan (MLTP 2017-2020) wil Plantion de bloemist centraal stellen. De focus blijft op snelheid van handelen, lokale kennis en persoonlijke aandacht. Vanuit deze kernwaarden wil Plantion de bloemist bedienen met een fysieke marktplaats en begeleiden naar een toekomst waarin digitale inkoop en communicatie een steeds grotere rol spelen.
  In de verdere toekomst wil Plantion zich door ontwikkelen tot de belangrijkste marktplaats in West-Europa voor bloemisten en andere inkopers.

  Bron: Plantion

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties