In de vergetelheid: Stilletjes op chic

Vorige week sprak Bab Star met een Gerberakweker die een enorme passie heeft voor zijn product. Hij stelde hem de vraag hoe hij bloemisten kan overtuigen of laten ervaren dat zijn gerbera’s tot de beste van de wereld behoren. Hij heeft geïnvesteerd in de beste teelttechnieken, tienduizenden lumen-lampen hangen boven de planten waardoor het twaalf maanden zomer is in zijn bedrijf. Hij vervangt zijn planten niet om de vijf maar om de twee jaar, waardoor hij altijd jong gewas heeft met grote bloemen en dikke stevige stelen. En hij heeft door het kruisen van diverse gerberarassen nieuwe vormen en kleuren aan zijn assortiment toegevoegd.

Ondanks het feit dat kwekerij Holstein een gezond bedrijf is met veel exporteurs als klant verdient hij eigenlijk meer waardering voor zijn supergerbera, vindt Bab. En het is niet alleen Holstein die die zich probeert te onderscheiden, ook Gerbera United is een van de uitblinkers die met dezelfde bovengenoemde maatregelen zich wil onderscheiden met zijn kwaliteit.

Slechte prijsvorming

Dirk Kooij van Gerbera United zegt: ‘Wij zijn rassen gaan selecteren speciaal voor de bloemist.

In het begin waren het rassen die uit de productie waren gehaald vanwege de slechte prijsvorming op de veilingklokken. Nieuwe producten hebben vaak de wind tegen. Je hebt te maken met inkopers die het product niet in bestelling hebben staan en niet kennen. Dan wordt het moeilijk om binnen een split second te beslissen wat ze er voor geven en of ze het überhaupt willen kopen. Bovendien geldt de spreuk ‘wat de boer niet kent dat eet hij niet’ nog steeds voor veel mensen.’

Daarom besloten Dirk en zijn compagnon deze soorten exclusief te houden en niet meer te veilen. Als je afgeschafte soorten met een geschiedenis van slechte prijzen toch gaat aanplanten omdat je er in gelooft, getuigt dat van karakter en durf.

En het is ze gelukt! Deze mannen hadden het goed gezien en zijn in staat geweest om hun gerbera’s toe te voegen aan het hoge segment bloemen.

Bos vol passie

Deze maand heeft Bab Star de nieuwe crazy mix met 25 bijzondere soorten in een bos voor een speciale prijs. Een gemengde bos waar de emotie en passie van de kweker aan alle kanten vanaf spat. Met gegarandeerd positieve reacties van uw klanten.

Tekst: Bab Star, Bloemengroothandel Bab Star jr| Foto: Fotostudio GJ Vlekke

Dit artikel verder lezen?

Wachtwoord vergeten
Nog geen abonnee?

Direct registreren

Uw voordelen

  • Het betrouwbare vakblad tien keer per jaar bij u op de deurmat
  • Vakinformatie over alle facetten van de bloemendetailhandel, de bedrijfsvoering, productpresentatie, verkoop en personeelsbeleid
  • Toegang tot online besloten artikelen en data
  • Exclusieve toegang tot digitale vakbladen database
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties