Verkoop oude bloemenkratten levert bijna €126.000 op

  Groothandel W.K. Heyl jr. uit Honselersdijk, die bloemen verkoopt op de Duitse markt, heeft al haar oude beige bloemenkratten verkocht. Deze actie heeft bijna €126.000 opgebracht. Dit geld verdwijnt niet in de kas van het bedrijf, maar de groothandel schenkt het aan twee goede doelen.

  De verkoop van de oude transportkratten was onderdeel van een zogeheten krattenactie, waarbij het bedrijf klanten uitnodigde om de kratten mede voor het goede doel over te nemen. ‘Met deze actie kunnen we een bijdrage leveren aan de strijd tegen extreme armoede én onze oude kratten een tweede leven geven’, zegt directeur Koen Heijl in een verklaring. Hij is enthousiast over de reacties. ‘Velen betaalden daarom ook méér dan de minimumprijs.’

  Tegen armoede en slavernij

  De opbrengst wordt evenredig verdeeld onder de goede doelen Hart voor Haïti en International Justice Mission (IJM), die strijden tegen armoede en slavernij.

  De groothandel schakelt zelf over op nieuwe groene kratten. Die zijn efficiënter, lichter, nest- en stapelbaar en ergonomisch makkelijker te hanteren. ‘We realiseren hiermee besparingen op vrachtvolume en gewicht en we kunnen de vaak kwetsbare bloemen zeer verantwoord richting onze klanten versturen, aldus Heijl.

  Bron en foto: Groothandel W.K. Heyl jr/Vakblad voor de Bloemisterij

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties