Bloem en Blad Vakmanschap Verrassende bloemenshows FlowerCircus bij Pyramide

Verrassende bloemenshows FlowerCircus bij Pyramide

0

Zo’n tweehonderd bezoekers genoten 8 oktober van het najaars shoppingevent van Pyramide in Honselersdijk. Met name de wervelende, verrassende bloemenshows van FlowerCircus trokken veel bekijks.

Bloemartiest Michael van Namen en grapjesmaker Jhon Koopman houden bloemschikshows op een niet-traditionele manier. De grapjes vliegen over en weer. Er is veel interactie met klanten. En Michael geeft tips, terwijl hij ondertussen al kletsend bloemwerk maakt. Zo maakte hij een prachtig bruidsboeket binnen vijf minuten en zelfs één arrangement geblinddoekt, waarbij hij puur werkte op gevoel.

Jhon Koopman (links) en Michael van Namen.

Inspiratiestands

Tussen de shows door konden onze klanten bij de vele stands inspiratie opdoen voor het komende seizoen met nieuwe en trendsettende producten. Zo liet Alflora het nieuwe assortiment najaarsproducten zien, toonde By Caryl de nieuwe collectie onbreekbare acryl vazen en stolpen en had MEERGroothandel diverse inspiratiestands ingericht Always Kalanchoë en trendy groene kamerplanten van Smit Kwekerij.

Dillewijn Zwapak showde de najaar- en kerstcollectie van de gerecyclede klein meubelen en woonaccessoires van Varios en er was een medewerker aanwezig van Vaselife bloemenvoeding en Floran glas en keramiek voor extra uitleg. FleuraMetz zorgde voor diverse inspiratietafels met Ikebana Japans bloemschikken en een metershoog XL jungle arrangement.

Tips van Michael van Namen

De belangrijkste tips van Michael van Namen die hij de bezoekers meegaf:

  1. Sta niet stil, bekijk je creatie vanuit alle hoeken.
  2. Een Frame abonnement voor je klanten is handig. Daar kan je meer voor vragen en de klant blijft bij je terugkomen voor nieuwe bloemen.
  3. Laat dat wat je op school geleerd hebt over symmetrie los. Ga voor speels, verschillende hoogtes, net zoals het in de natuur groeit. Laat alles wel mooi in elkaar overlopen.
  4. De bloem in een bloemstuk moet je aankijken. Hou er rekening mee waar het stuk komt te staan en bekijk of dit dan nog steeds het geval is.
  5. Een bloemenwinkel moet een plek zijn waar je elke keer nieuwe dingen ontdekt als je kijkt. Creëer verschillende ‘lagen’, zet niet alles op één hoogte. Hetzelfde geldt voor een groot tafelstuk. Het is leuk als je elke keer wat nieuws ontdekt als je ernaar kijkt.
  6. Als je lijmspray gebruikt, vernevel dit dan goed door van een afstandje te sprayen. Zo ontstaan er geen klonten. Hetzelfde geldt voor sneeuw.

Bron en foto’s: Pyramide

Reageer op dit artikel

avatar