Vette planten: woonplanten van de maand juli

  Vetplanten zijn de woonplanten van de maand juli. De vette planten passen goed in de huidige trend en zijn heel makkelijk en sterk.

  Vette planten zijn er in allerlei vormen: zachte sprieten, stevige punten, schitterende stervormen, volmaakte rozetten, wilde kronkels: het zijn hoogstandjes in natuurlijk design. Hun namen doen denken aan verre streken: Echeveria, Crassula, Aeonium, Aloe, Haworthia, Rhipsalis en Peperomia. Allemaal zijn het succulenten, wat wil zeggen dat ze het vermogen hebben om vocht op te slaan in hun wortels, stengels en dikke bladeren. Hiermee kunnen ze drogere periodes, zoals bijvoorbeeld een vakantie, moeiteloos doorstaan.
  De meeste vetplanten komen uit de tropen en subtropen en zijn ontstaan in droge gebieden. De officiële naam succulent komt van het Latijnse sucus dat sap of vocht betekent.

  Warme plek
  De planten hebben graag een warme, lichte plek en liefst een behoorlijke scheut water in één keer en daarna de kluit een paar weken laten indrogen. Een klein beetje plantenvoeding eens per maand volstaat. In de zomer kunnen ze prima op de tuintafel. Vette planten zijn nu extra in trek omdat ze door hun aparte, soms grillige vormen goed passen in de trend waarin botanische elementen centraal staan.
  Woonplant van de maand is een initiatief van Bloemenbureau Holland. Op Mooiwatplantendoen.nl kunnen consumenten informatie vinden over de planten.

  Bron en foto’s: Bloemenbureau Holland

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties