Vier Amsterdamse ondernemers starten The Bonsaïst

Vier ondernemers uit Amsterdam zijn The Bonsaïst gestart: een webshop met bonsaibomen verkopen. ‘Dit is vrij uniek omdat er veel obstakels zijn om deze bomen gezond naar de consument te brengen’ aldus mede-oprichter Victor Vriends.

Het kweken van een bonsaiboom is meer dan kleine, jonge bomen oud doen lijken en gaat er niet per se om een meesterwerk te creëren, betogen de oprichters van The Bonsaïst. ‘Het is een nooit eindigende strijd met de krachten van de natuur. Een bonsaïst moet genoeg doorzettingsvermogen hebben en werken met liefde voor de natuur. Het uiterlijk herinnert mensen aan iets anders dan de plant zelf, namelijk de veranderlijkheid van het leven.’

Ontspannend

Volgens de vier ondernemers heeft het verzorgen van bonsaibomen ook een ontspannend effect. ‘Tijdens het proces van het verzorgen van een levend, veranderend organisme, onderwerpt een bonsaïst zich aan het idee dat zijn werk nooit af of compleet zal zijn. Bonsai-bomen leren ons over het belang van geduld en bescheidenheid en zijn daarom zowel visueel aantrekkelijk als intellectueel stimulerend.’

Over de oprichters

De vier jonge ondernemers zijn zelf fanatieke bonsaïsten. Ze kennen elkaar door hun liefde voor bonsai en zien het verzorgen ervan als een rustmoment in het drukke leven. Dit motiveerde hen om de bomen weer populair te maken en op de markt te brengen als een product voor persoonlijke ontwikkeling. ‘Deze hobby heeft ons zelf ongelofelijk veel gebracht, en dat willen we graag doorgeven met The Bonsaïst, aldus Victor.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
20bet
24 dagen geleden

Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.