Vier Nederlands telers lanceren kruidenthee Theelers

Vier Nederlandse telers hebben dinsdag 1 september een thee met de smaak en kracht van bromelia, basilicum, curry en laurier gelanceerd: Theelers. De kruidenblend is volgens de initiatiefnemers niet alleen erg lekker, maar ook zeer geschikt voor mensen die hun suikerspiegel in balans willen houden.

De vier bedrijven achter Theelers zijn Gova, Corn.Bak, Kruidenaer en Westlandpeppers. Zij leerden elkaar een aantal jaar geleden kennen via BioBased Greenport West-Holland, het programma van Greenport West-Holland dat zich onder meer bezighoudt met reststromen en inhoudsstoffen. Gezamenlijk onderzochten ze welke oplossingen ze konden ontwikkelen door hun gewassen samen te voegen, uitgaande van de kracht van de individuele producten.

Gezonde thee

Het maken van een theemelange bleek een veelbelovende mogelijkheid. De melange van Theelers bestaat uit de producten van de vier telers, aangevuld met citroenverbena. Laurier zorgt voor smaak én verlaagt de bloedsuikerspiegel, bromelia werkt onder meer koorts- en bloeddrukverlagend, currybladeren zijn rijk aan vitamine A, B, B2 en C en reguleert de bloedsuikerspiege en basilicum is goed voor de spijsvertering, ontstekingsremmend en heeft antibacteriële eigenschappen.

Kennisuitwisseling

‘Om te kijken naar een goed eindproduct met al onze ingrediënten moesten we elk ingrediënt goed leren kennen. Dit betekende kennisuitwisseling, onderzoeken en experimenteren. We moesten uitvogelen hoe we de ingrediënten moesten drogen, hoe fijn de bladeren gesneden moesten worden, enzovoort’, vertellen de initiatiefnemers van Theelers. ‘Met hulp van een theesommelier hebben we gekeken naar de individuele ingrediënten en de samenhang daarvan in een kruidentheemelange. Na een intensieve periode van testen en proeven hebben we besloten om citroenverbena aan onze kruidenmelange toe te voegen als vijfde ingrediënt. Hiermee was de mix compleet.’

De eerste partij thee is vanaf heden in beperkte oplage te verkrijgen in de webshop van Theelers.

Bron en foto: Greenport West-Holland

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties