Vier noviteiten in de race voor FleuroStar 2021

Welke nieuwe plant volgt Dahlia Sincerity van Syngenta Flowers op? Fleuroselect heeft vier kandidaten geselecteerd voor de FleuroStar 2021, de prijs voor de plant met de grootste ‘wow-factor’.

Begonia hybrida I’CONIA Aroma Peach

Begonia hybrida I’CONIA Aroma Peach is een nieuwe geurende begonia van Dümmen Orange. Behalvde geur trekken ook de dubbele bloemen in een zachte perzikkleur de aandacht. Door de onafgebroken bloei zijn de planten ideaal voor plantenbakken en hangpotten,  aldus Fleuroselect.

Pelargonium zonale Estelle Appleblossom

Pelargonium zonale Estelle Appleblossom van Florensis is vernoemd naar de Zweedse prinses Estelle. De plant valt op door de ronde plantopbouw, volop bloei, middelgroen blad en een zonale tekening. De bloei vanuit het midden kenmerkt zich door een overvloed aan dubbele bloemen.

Petunia x hybrida Fun House Potpourri

De bloemen van Petunia Fun House Potpourri van Syngenta Flowers veranderen van kleur afhankelijk van de weerssituatie. Weinig licht en lage temperaturen zorgen voor rozerode tinten; hogere temperaturen en volop zon voor gele bloemen.

Verbena Mr. LavaLava

Mr. LavaLava van Selecta one is vernoemd aan het gloeiende magma dat een vulkaan uitspuwt bij een uitbarsting. De oranjerode bloemen kruipen door, verspreiden zich over de tuin en zorgen zo als het ware voor een uitbarsting van bodembedekking.

Bron en foto’s: Fleuroselect

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties