Bloem en Blad Vierde editie Aalsmeer Flower Festival wordt bloemrijk spektakel

  Vierde editie Aalsmeer Flower Festival wordt bloemrijk spektakel

  0

  Op zaterdag 17 en zondag 18 juni vindt de vierde editie van Aalsmeer Flower Festival plaats. Nieuwe onderdelen zijn een bloemenpromenade over het water en de uit Japan afkomstige Hana Ike Battles.

  Aalsmeer Flower Festival speelt zich af op zes locaties in Aalsmeer. Bij de Aalsmeerse watertoren creëren arrangeurs een drijvende bloemenpromenade in de Westeinderplassen. In de Historische Tuin worden uit Japan afkomstige Hana Ike Battles gehouden. Dit zijn korte wedstrijden waarin arrangeurs en bloemisten het tegen elkaar opnemen en waarbij het publiek de winnaar bepaalt.

  Andere onderdelen zijn een rozenshow, een met bloemen versierde molen, een tuinplein, bloemschikdemonstraties en (bloemen)kunstexposities. Ook zijn er allerlei doe-activiteiten voor kinderen en volwassenen en kunnen enkele kwekerijen worden bezocht. De locaties zijn: Watertoren/Galerie Sous-Terre, Historische Tuin, Molenplein, Boerma Instituut, Belle Epoque/Morning Glory en Bloemenlust/The Beach.

  Kinderen gratis

  Het festival is beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. Tickets kosten € 7,50 en zijn het hele weekend geldig. Met een ticket kan tevens onbeperkt gebruik worden gemaakt van vervoer per festivalbusjes en watertaxi. Voor kinderen tot en met 14 jaar is het festival gratis. In het weekend is er ook een Flower Festival- fietstocht die langs alle locaties leidt.

  Bron: Aalsmeer Flower Festival | Foto’s: Jaap Maars

  Reageer op dit artikel

  avatar