Bloem en Blad Bloemen en planten Vijfduizend bloemen sieren Ridderzaal met Prinsjesdag

Vijfduizend bloemen sieren Ridderzaal met Prinsjesdag

0

De voorbereidingen voor Prinsjesdag zijn in volle gang. Ook dit jaar wordt de Ridderzaal weer royaal voorzien van bloemdecoraties. In totaal worden ruim vijfduizend bloemen gebruikt.

Ton Verzijl (links) en Roy van Kester zoeken de bloemen uit.

Ton Verzijl, bloemarrangeur uit Wassenaar, selecteert samen met Roy van Kester van veredelingsbedrijf Dümmen Orange in De Kwakel de mooiste Avalanche+® rozen als aanvulling op de hoofdbloemen: gele en witte ‘Pina Colada’-chrysanten. De arrangementen staan pal naast de troon, bij de entree en langs de balustrade. De bloemsoorten en kleuren zijn in samenspraak met de Eerste Kamer gekozen.

Trots
Verzijl verzorgt voor het zevende jaar op rij het bloemwerk in de Ridderzaal; Dümmen Orange levert voor het derde jaar op rij de bloemen. Roy van Kester: ‘Daar zijn we zeer trots op. Het is bovendien een geweldig moment om onze Pina Colada-chrysanten te etaleren. Ook onze Avalanche-rozen passen met hun grandeur perfect in de Ridderzaal.’

Na Prinsjesdag worden de decoraties namens de Eerste Kamer aan diverse verzorgings- en verpleeghuizen in de regio Den Haag aangeboden.

Bron en foto: Dümmen Orange/VidiPhoto

Reageer op dit artikel

avatar