Hortipoint Vroeg veilen op maandag 7 mei verliep beter dan vorig jaar

  Vroeg veilen op maandag 7 mei verliep beter dan vorig jaar

  0

  Het vroeg veilen op maandag 7 mei – waarbij niet om 6:00 uur, maar om 5:00 uur werd begonnen met het veilen van bloemen – is vergeleken met de vroegveildag op 8 mei 2017 beter verlopen. De doorlooptijden en eindtijden bij bloemen waren verbeterd en bij de planten werden significant meer transacties verwerkt, zo meldt Royal FloraHolland.

  In zowel Aalsmeer, Naaldwijk als Rijnsburg werd bij de bloemen de eindtijd van 13.00 uur gehaald, wat een forse verbetering is ten opzichte van 8 mei 2017. Ook de doorlooptijden scoorden goed. In Rijnsburg waren deze nagenoeg gelijk aan die van vorig jaar, waar Aalsmeer en Naaldwijk aanzienlijk beter scoorden.

  Bij de planten verwerkte de veiling significant meer transacties dan vorig jaar. Ook lag het aantal transacties een stuk hoger dan op de eerdere vroegveildagen in 2018 (3 en 30 april). Met het gegeven aantal transacties werden in Aalsmeer en Rijnsburg de eindtijden bereikt. In Naaldwijk verwerkte de veiling 4.000 transacties meer (+30%) bij de planten, waarbij de eindtijd evenredig meebewoog. „De doorlooptijden toonden mooie verbeteringen”, aldus COO Yme Pasma van Royal FloraHolland.

  Tevreden
  De veiling is volgens Pasma tevreden met de logistieke prestaties van vorige week maandag, zeker voor wat de hoeveelheid verwerkte transacties betreft. „We doen er alles aan om ook op de laatste vroegveildag van dit jaar, dinsdag 22 mei, de logistieke prestaties te verbeteren.”

  De vroegveildagen heeft Royal FloraHolland ingevoerd vanwege het feit dat steeds meer klanten kleinere hoeveelheden kopen, waardoor het aantal transacties fors toeneemt en het verwerken ervan meer tijd kost. Voor piekdagen, zoals Valentijnsdag, Internationale Vrouwendag en Moederdag zijn er daarom vroegveildagen waarbij één uur eerder met het veilen van bloemen wordt gestart in Aalsmeer, Rijnsburg en Naaldwijk.

  Reageer op dit artikel

  avatar