Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen VVD‘er Weverling: ‘Is Floriade genoeg tuinbouw?’

  VVD‘er Weverling: ‘Is Floriade genoeg tuinbouw?’

  0

  De Floriade moet laten zien dat het een wereldtuinbouwtentoonstelling is in plaats van natuurinclusief bouwen.

  Dat zei Arne Weverling (VVD) woensdag 9 oktober bij de behandeling van de begroting van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Weverling wil met LNV-minister Carola Schouten een werkbezoek brengen aan het Floriade-terrein in Almere, waar in 2022 Floriade Expo 2022 plaatsvindt.

  De VVD signaleert dat Floriade een brede opzet heeft, zonder focus op tuinbouw. Weverling: “Ditmaal focust de Floriade op het thema Growing Green Cities. Dat biedt kansen; kansen voor alle deelnemende landen en kansen voor Nederland om te laten zien wat we in huis hebben. Zou het niet mooi zijn als we met deze wereldtuinbouwtentoonstelling nog beter nadenken over het leven in verstedelijkt gebied en in delta‘s?”

  Voeding belangrijk thema

  Voeding mag daarin niet ontbreken, aldus Weverling: “De wereldbevolking groeit de komende decennia en wij weten al eeuwenlang hoe we dichtbij steden voedsel produceren met urban farms om de hoek. Denk hierbij aan onze eigen zeven Greenports. Deze unieke kennis is mondiaal gezien goud waard. Het is dus van belang dat we bij de Floriade niet alleen tonen hoe we steden kunnen vergroenen en hoe goed we natuurinclusief kunnen bouwen, maar ook dat we laten zien dat het echt een wereldtuinbouwtentoonstelling is.”

  Reageer op dit artikel

  avatar