Waarom bloemisten bang zijn voor afschaffing dividendbelasting

  Belangenorganisaties van speciaalzaken in bloemen en planten, groenten en fruit, vis en de markthandel trekken aan de bel over de ernstige effecten van de afschaffing van de dividendbelasting. Nu die het kabinet meer dan de beoogde € 1,4 miljard gaat kosten, vrezen ze grotere gevolgen dan alleen de btw-verhoging van 6 naar 9%.

  De belangenorganisaties doen dan ook een beroep op de regering om af te zien van de voorgenomen afschaffing dividendbelasting en btw-verhoging. De organisaties doen ook een beroep op de leden van de Eerste en Tweede Kamer om de speciaalzaken niet de dupe te laten worden van deze onnodige maatregelen.

  De belangenorganisaties hebben de handen in elkaar geslagen naar aanleiding van een onderzoek van de Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW). Volgens het onderzoek leidt de BTW verhoging tot een omzetverlies van 52,4 miljoen euro, ruim 6% van de totaalomzet in bloemen en planten, een werkgelegenheidsverlies van 415 banen, ca. 5% van de werkgelegenheid in de branche bloemen en planten, en ca. 15% van de bloemisten komt in de economische gevarenzone en moet naar verwachting stoppen. Daartegenover staan extra BTW-inkomsten van ruim 21 miljoen euro. In het onderzoek is meegenomen wat de effecten zijn geweest van BTW verhogingen in omringende landen zoals Spanje en Frankrijk op de verkoop van bloemen en planten. En die effecten waren daar fors in negatieve zin.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties