Bloem en Blad Bloemen en planten Wall of Flowers gaat door: foto’s insturen nu mogelijk

Wall of Flowers gaat door: foto’s insturen nu mogelijk

0

Het kunstwerk Wall of Flowers bij het Flower Art Museum in Aalsmeer gaat definitief door. Vanaf nu kan iedereen foto’s insturen. Het kunstwerk wordt gerealiseerd door mediakunstenaar AlexP.

Wall of Flowers is een zogenaamde photile. Dit is een kunstwerk opgebouwd uit duizenden foto’s die tezamen van een afstand een nieuw beeld met bloempatronen vormen. Een saaie muur op het buitenterrein van het museum wordt zo omgetoverd in een bloemenzee. Het Flower Art Museum en mediakunstenaar Alex Prooper bedachten dit plan om een positieve draai te geven aan de lastige coronatijd.

Crowdfunding succesvol
De crowdfunding is zo goed op weg dat twee weken voor het einde van de actie al zeker is dat het kunstwerk er gaat komen. Met de huidige stand wordt de Wall of Flowers ruim 25 meter lang. Het museum hoopt nog meer donaties binnen te krijgen om het kunstwerk nog langer te maken. Doneren is mogelijk vanaf €10 euro.

Foto’s insturen
Voor de Wall of Flowers zijn duizenden bloemenfoto’s nodig, die worden verzameld onder het publiek. Iedereen mag foto’s insturen: bloemenliefhebbers, fotografen, kunstenaars, kwekers, etc. De kunstenaar verwerkt de foto’s in de Wall of Flowers en zo ontstaat een uniek gemeenschappelijk kunstwerk.

De foto’s kunnen geüpload worden op www.flowerartmuseum.nl. Per persoon kunnen maximaal vijftig foto’s worden aangeleverd. Er mogen mensen of gebouwen opstaan, maar voorwaarde is dat ook een of meerdere bloemen duidelijk in beeld zijn. Insturen kan tot en met zondag 19 juli.

Het kunstwerk wordt naar verwachting in de tweede helft van augustus onthuld.

Bron en foto: Flower Art Museum

Reageer op dit artikel

avatar