Wall of Flowers nieuwe blikvanger Flower Art Museum

Bij het Flower Art Museum in Aalsmeer is onlangs de Wall of Flowers onthuld. Dit muurkunstwerk is 64 meter lang en bestaat uit ruim 34.000 kleine afbeeldingen.

Het idee voor de Wall of Flowers ontstond na de uitbraak van de coronacrisis. In een sombere tijd wilden het museum en mediakunstenaars AlexP (Alex Prooper en Simone van Dam) een positief project starten door een saaie muur om te toveren in een bloemenzee. Het publiek kon hieraan bijdragen door geld te doneren en bloemenfoto’s in te sturen. Dit leverde zoveel enthousiaste reacties op dat kunstwerk uiteindelijk driemaal zo groot is geworden als in het oorspronkelijke plan.

Photile

Wall of Flowers is een photile: een kunstwerk opgebouwd uit kleine beelden. AlexP was halverwege de jaren ‘90 een van de bedenkers en pioniers van deze kunstvorm. Van een afstand lijkt het kunstwerk te bestaan uit grote bloemen in vele kleuren. Wie dichterbij komt, ziet dat de bloemen zijn opgebouwd uit duizenden kleine afbeeldingen. In de Wall of Flowers zijn ruim 13.000 unieke afbeeldingen verwerkt, afkomstig van 273 inzenders.

De enige voorwaarde voor het inzenden van foto’s was dat er één of meerdere bloemen op moesten staan. Dat leverde een divers palet op: bloemportretten, trouwfoto’s met bruidsboeket, bloemencorso’s, dierenfoto’s, bloemkunstwerken en meer. Het Flower Art Museum gaat bij het kunstwerk een zoekspel voor kinderen ontwikkelen.

Bron en foto’s: Flower Art Museum

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties