‘Wat uw eigen stad biedt, koop dat in een ander niet’

Kopen bij hun lokale bloemist, welke klanten doen dat en wat kopen zij? En hoe houd je je winkel aantrekkelijk voor je klanten? De twee rasbloemisten Han Fokkink en Debby Brekelmans geven antwoord op deze en andere vragen in de Bloem&Blad Trendspecial Local Heroes.

Bloemenatelier Han Fokkink

De helft van de zomerbloemen die Han Fokkink in zijn winkels in Lochem en Borculo verkoopt, kweekt hij zelf rond zijn woonboerderij in Berghem. De Meesterbinder en voormalig Nederlands kampioen bloemschikken vertelt: ‘De tuin is onze kracht. Mijn opa zei al: ‘Wat uw eigen stad biedt, koop dat in een ander niet’.

De bloemenwinkel van Han Fokkink in Lochem. Foto: Michel Claus

Snijder Bloemen

Vanaf haar vijftiende hielp ze haar vader mee en nu is Debby Brekelmans alweer jaren eigenaar van Snijder Bloemen, met twee kiosken in Den Haag: ‘Het mooie van een kiosk? Er is letterlijk en figuurlijk geen drempel waar klanten overheen moeten. We staan midden in de buurt.’

De kiosk van Debby Brekelmans in Den Haag. Foto: Michel Claus

Lees de volledige winkelreportages over Bloemenatelier Han Fokkink en Snijder Bloemen in Bloem & Blad editie 7. Heeft u een abonnement? Dan kunt u ook hier online de reportages lezen over Han en Debby.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties