‘We proberen om 100 mensen in de afmijnzalen te borgen’

In verband met de toename van het aantal coronabesmettingen en de aanscherping van de maatregelen van het kabinet heeft Royal FloraHolland het Crisis Management Team (CMT) weer geactiveerd. De veiling gaat proactief in conclaaf met de veiligheidsregio’s in Rijnsburg en Aalsmeer. Ze wil borgen dat 100 kopers gebruik kunnen blijven maken van de afmijnzalen.

„Het is aan de veiligheidsregio’s om het toe te wijzen. Maar wij gaan proberen om 100 mensen te borgen. Dat kan ook met in achtneming van de regels”, zegt Ruud Knorr. De CCO van Royal FloraHolland is voorzitter van het CMT dat gisterochtend bijeenkwam. Dit team pakt de regie terug van het recovery team. Het CMT komt voortaan op maandag en woensdag bijeen.

30 personen

Het kabinet bepaalde afgelopen maandag dat er landelijk per ruimte binnen een maximum van 30 personen geldt. Een voorzitter van een veiligheidsregio mag een ontheffing geven voor een grote zaal die zich bewezen aan de richtlijnen houdt.

Volgens Knorr speelt de discussie over het aantal mensen dat tegelijkertijd in een afmijnzaal mag zijn in Eelde en Naaldwijk niet. Daar zitten sowieso ook minder mensen op de tribune.

Vanaf 2 november gaat RFH overigens vanwege de ambitie om landelijk te gaan veilen naar 100% KOA. Inkopen kan dan alleen plaatsvinden via Kopen Op Afstand. RFH faseert de tribunewerkplekken dan uit.

Thuiswerken

Naar aanleiding van de RIVM-richtlijnen heeft het CMT verder besloten dat medewerkers van de veiling tot 1 november gaan thuiswerken. Grote groepen komen niet meer bijeen op de veiling. „In de logistiek hadden we sowieso al maatregelen geïmplementeerd. We kijken er wel naar of we mondkapjes ter beschikking moeten stellen voor de medewerkers, omdat we zien dat het langzaam die richting op gaat. Mondkapjes zouden wel eens verplicht kunnen worden.

„We houden verder nauwgezet in de gaten wat er gebeurt. We kijken ook naar wat er gebeurt in import en exportlanden. Op dit moment is er een lockdown in Israël. Dat heeft nog geen negatieve effecten op de export vanuit dat land. Maar je moet er niet aan denken dat exportlanden gesloten worden. Daar zitten we bovenop.”

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Arne Aiking
Arne Aiking
1 jaar geleden

Wellicht luchtzuivering units plaatsen in de afmijnzaal plaatsen om dit belangrijke verkoopproces niet door Corona in gevaar te laten brengen: https://www.cleanlightdirect.com/nl/luchtzuivering/. Info en levertijden: Arjo van der Sluis. 06-34 32 51 24